Mercator otpušta 90 radnika u Sloveniji

Bez autora
Jun 10 2015

Mercator će s 1. srpnja otkazati ugovore o radu za oko 90 zaposlenika. Radi se o radnicima iz režijskih službi u Ljubljani. Mercator ističe da se radi o ranije planiranoj racionalizaciji te niječe glasine o otpuštanju većeg broja radnika. Program racionalizacije i optimizacije poslovanja provodi se već dvije godine i nema veze s ulaskom Agrokora u vlasničku strukturu. Sa svim radnicima koji će dobiti otkaze prošlog tjedna obavljen je individualni razgovor, poštovat će se otkazni rokovi, a oni koji odlaze na burzu dobit će i otpremnine, navodi tvrtka. Osobama s popisa za odlazak Mercator je ponudio da već sada mogu ostati kod kuće, dok bi od 1. srpnja koristili godišnji odmor, a neki od poslova koje su pojedini s popisa do sada obavljali prepustit će se vanjskim izvođačima u okviru "outsourcinga".

Mercator otpušta 90 radnika u SlovenijiMercator će s 1. srpnja otkazati ugovore o radu za oko 90 zaposlenika.

Radi se o radnicima iz režijskih službi u Ljubljani. Mercator ističe da se radi o ranije planiranoj racionalizaciji te niječe glasine o otpuštanju većeg broja radnika. Program racionalizacije i optimizacije poslovanja provodi se već dvije godine i nema veze s ulaskom Agrokora u vlasničku strukturu.

Sa svim radnicima koji će dobiti otkaze prošlog tjedna obavljen je individualni razgovor, poštovat će se otkazni rokovi, a oni koji odlaze na burzu dobit će i otpremnine, navodi tvrtka.

Osobama s popisa za odlazak Mercator je ponudio da već sada mogu ostati kod kuće, dok bi od 1. srpnja koristili godišnji odmor, a neki od poslova koje su pojedini s popisa do sada obavljali prepustit će se vanjskim izvođačima u okviru "outsourcinga".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik